Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Munkbysjön är redo för invasion

/
  • Karl-Evert Ädel och Arvid Ädel Elvén ser fram mot lördagen och den 28:e upplagan av Mittmarken.
  • Mittmarken, populär marknad.

I morgon är det dags för ännu en upplaga av Mittmarken, Sveriges centralaste marknad.
– vi räknar med omkring 4 000 besökare, säger marknadsgeneral Karl-Evert Ädel.

Annons

Borden har börjat dukas fram på grusplanen framför Munkbysjöns bygdegård. En plan som på lördag kommer att trampas ner rejält då marknadsbesökarna strömmar till.

– Det blir den tjugoåttonde upplagan av marknaden nu, och som vanligt så är det bara gediget arbete och hantverk som knallarna kommer med, inget krimskrams, säger Karl-Evert Ädel, marknadsgeneral.

Han berättar att antalet besökare brukar vara omkring 4 000 personer, och trots att man i år kolliderar med Hudik marknad så räknar man inte med att den siffran ska dala nämnvärt.

– Kanske har vi några knallar som valt att åka dit i stället, men det ringer hela tiden folk som vill komma hit och sälja, så det är inga problem att fylla platserna, säger Karl-Evert Ädel, och berättar att 90 knallar kommer finnas på plats.

På frågan om vad Mittmarken betyder för byn vid Sveriges mitt så blir svaret inte helt oväntat:

– Den betyder en hel del. Dels så är det den enda inkomstkällan som intresseföreningen har. Sedan är det så klart ett uppsving för byn, säger Karl-Evert Ädel.

Just därför brukar det heller inte vara några problem med att få folk att ställa upp och jobba när marknaden äger rum i september.

– Alla ställer upp mangrant, till och med de som har flyttat härifrån, säger marknadsgeneralen.

Mer läsning

Annons