Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik, tävlingar och pajkastning på Avkroksfestivalen

/

Under lördagen arrangerades Avkroksfestivalen i Ljungaverk.
Folk kom från många håll för att delta i festligheterna.
Trots att vädret inte var det bästa för festival.

Annons
Under februari kom idén att starta någonting till sommaren i parken. Då grundades föreningen Nöjesverket och fram tills igår har de jobbat med att få till Avkroksfestivalen. Till sin hjälp har de även haft Ånge kommun.
Det är tråkigt att det är sånt här väder. Men jag är ändå imponerad att det är så här mycket folk, säger arrangören Rolf Meiding från Nöjesverket.
En av höjdpunkterna på dagen var när man för en tia fick kasta paj på kommunalrådet Sten-Ove Danielsson och oppositionsrådet Tage Påhlsson. Först ut var kommunalrådet och han var lite nervös. Men efteråt pustade han ut.
Jag är glad att det inte var någon som fick in en fullträff, säger han.
En perfekt träff fick däremot sextonårige Martin Bergman, från Ljungaverk, in på Tage Påhlsson. Då hördes ett kraftfullt skratt och rungande applåder från publiken.
Det kändes bra att få in en fullträff, säger en leende Martin Bergman.
Förutom pajkastning fanns det flera andra saker att roa sig med på festivalen. På marknaden var det många olika utbud och även Cornelis Vreeswijk sällskapet från Sundsvall hade ett stånd på plats.
Under kvällen uppträdde flera band och artisterna har Glenn Häggkvist från Nöjesverket ordnat.
Alla jag arrangerat har en förankring till kommun, säger han.
Gensvaret har också varit positivt. Samtliga utom ett band av de som blivit förfrågade har ställt upp. Anledningen till att de inte kunde komma var att de var uppbokade.
Ånge kommun är också positiva till hela arrangemanget. Sten-Ove Danielsson tycker att det är viktigt att det händer lite i kommunen så att folk får komma ut och träffas.
Samtidigt är det bra att ha egna aktiviteter fast det inte är någon speciell helg, säger han.

Mer läsning

Annons