Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nappar på idén om parkeringsförbud

/
  • Eva Mörk Månsson (S) får stöd för sin motion om att ändra trafikreglerna vid Alby skola.

Ånge kommuns gatu- och renhållningsansvarige Pernilla Cederlöf ställer sig bakom förslaget om ett parkeringsförbud vid Alby skola.

Annons

"Tyvärr används inte parkeringen fullt ut utan man parkerar på vägen i direkt anslutning till skolgården".

Så beskrev Eva Mörk Månsson (S) trafiksituationen vid Alby skola när hon i slutet av 2014 författade sin motion om att förändra trafikreglerna kring skolområdet.

Läs mer: Efterlyser bättre trafikmiljö vid Alby skola

Bland annat så ville hon att man skulle titta närmare på att införa ett parkeringsförbud längs med Gamla vägen. En tanke som tekniska förvaltningens gatu- och renhållningsansvarige Pernilla Cederlöf också ställer sig bakom.

I sitt yttrande föreslår hon, precis som Eva Mörk Månsson pläderat för, att gatan förses med parkeringsförbud på båda sidor.

Hon stöder också motionärens tankar om att lätta på hastighetsbegränsningen på gatan och den något hårdare trafikerade Albyvägen. Det vill säga kravet på 30 km/tim ska endast gälla mellan klockan 7.00 och 18.00 och under skolåret, medan man tillåter 40 km/tim övrig tid.

Motionen har i och med yttrandet påbörjat sin väg tillbaka mot kommunfullmäktige, som har sitt nästa möte i början av maj. Ett bejakande där och de föreslagna åtgärderna kan vara införda innan sommaren.

Mer läsning

Annons