Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar kampen om väljarna

/
  • Tord Sundquist med Ångemoderaternas val(M)anifest.
  • S-ordförande Jan Filipsson och kommunalråd Sten-Ove Danielsson presenterar skolsatsningar i Socialdemokraternas valprogram.

I röd ringhörna, majoriteten med löfte om två miljoner kronor till skolgårdarna. I den blå, oppositionen och en ambition att främja jakt- och fisketurism. Valrörelsen har börjat.

Annons

Vid valet 2010 fick Socialdemokraterna nästan 56 procent av rösterna. Ett resultat som man vill återupprepa, och det med hjälp av ett valmanifest som lägger stort fokus på skolan.

Där utlovas fortsatt resultathöjande arbete, liksom en bättre utemiljö.

– Vi ska lägga två miljoner kronor på att rusta upp skolgårdarna. Sedan kommer vi också återgå till F-6 skolor så snart det finns utrymme för det, säger kommunalråd Sten-Ove Danielsson.

Han flaggar också för fortsatt bredbandsutbyggnad, och lovar att Åfa ska dra in fiber i minst hundra lägenheter per år.

– Det är den absolut effektivaste åtgärden för att öka möjligheterna till bredband i alla kommunens delar, säger Sten-Ove Danielsson.

I motsatt ringhörna sitter Ångemoderaterna med nitton punkter i sitt valmanifest. Somliga genremässiga, medan andra är av mer nydanande karaktär. Som löftet om att sätta press på kraftbolagen att återställa vandringsvägar för ädelfisk.

– Med små medel skulle man till exempel kunna återställa sträckan från Ångesjön upp till Östavall, så det är en fråga vi vill driva, säger gruppledare Tord Sundquist.

Ett annat löfte är att stötta de ideella föreningar i Haverö som satsar mot jakt- och fisketurism, samt jobba för ett utökat samarbete med Bergs kommun.

Men ni har ingen politisk representation i Haverö?

– Jag bor 500 meter från gränsen och har mina rötter där. Dessutom är jag med i hembygdsföreningen, så personligen känner jag mig som Haveröpolitiker, säger Tord Sundquist.

Mer läsning

Annons