Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu öppnar Tjärnmyråsstugan för säsongen

/
  • Friluftsfrämjandets Johnny Jonsson ser fram mot en ny toppensäsong på Tjärnmyråsen.

På söndag öppnar Friluftsfrämjandet i Ånge dörrarna till Tjärnmyråsstugan för en ny säsong.

Annons

Från och med 15 februari så går det åter bra att kombinera en skidtur i spårområdet norr om Ånge med en välgörande fikastund inne i stugvärmen på Tjärnmyråsens topp. Då slår nämligen Friluftsfrämjandet i Ånge upp dörrarna för en ny säsong i den för året 60-årsjubilerande stugan.

– Det stämmer, den 9 oktober så är det 60 år sedan allting började, säger Johnny Jonsson, ordförande i Friluftsfrämjandet.

Att stugan har lyckats behålla sin attraktionskraft bland Ånges friluftsvänner tycker han fjolåret är ett tydligt tecken på.

– Då hade vi över 500 besökare som kom upp till stugan, och det var inte bara på vintern utan även då vi höll öppet under barmarkssäsongen, säger Johnny Jonsson och minns speciellt en månskensvandring som ett mycket lyckat inslag i verksamheten.

Nu är det dock vinter och skidor som gäller, och det fyra söndagar framåt. I all fall så är det planen som gäller så länge inte kung Bore bjuder på någon form av extremväder.

– Spåren är toppenfina, och vi har öppet så länge det inte är kallare än arton grader, säger Johnny Jonsson, och hoppas på en ny toppensäsong på Tjärnmyråsens topp.

Mer läsning

Annons