Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ägare till macken i Östavall

Nu i dagarna tar Sofia Gustin-Jensén och Erik Jensén över jourlivsbutiken i Östavall.
– Det är lite pirrigt och spännande, säger Sofia Gustin-Jensén.

Annons

OK/Q8 macken i Östavall är en välkänd rastplats för törstiga och hungriga fjällresenärer. Nu tar Ångeparet över bolaget, men i form av en jourbutik. OK/Q8 gör samtidigt om macken till en automatstation. (se separat artikel nedan)

– Kunderna får komma till oss om de behöver hjälp. Det kan ju vara ovant för de äldre som alltid betalat kontant, men vi finns ju där för att ge service, säger Sofia Gustin-Jensén.

Närbutiken kommer ingå i Emab AB, som är en kooperativ organisation som ägs av sina 430 medlemmar inom trafikbutiksområdet.

Håkan och Ann Charlotte Andersson har drivit macken och jourbutiken i åtta år och Ann Charlotte kommer att jobba kvar som anställd i butiken, som precis som förut erbjuder jourlivsmedel och spelbutik.

– Jag har några nya idéer, kanske med en liten annan stil i butiken och lite nytt utbud. Vi får se vad det blir, säger Sofia lite hemlighetsfullt.

Hon har redan provat på att jobba extra i butiken, något hon trivs med eftersom hon gillar den sociala kontakten med människor.

– Det bästa jag vet är att prata med folk, så det här ser jag fram emot mycket, säger Sofia Gustin-Jensén.

Paret hoppas nu på en jämn ström av kunder. De har märkt ett stort kundtryck på veckosluten nu eftersom många ställer upp sina husvagnar i fjällen.

– Det är många Sundsvallsbor som stannar och är glada över att vi blir kvar, säger Sofia.

Egenföretagande är inget nytt för paret som redan i dag driver en grävmaskinsfirma, att jobba hårt är de med andra ord vana vid.

– Det är ju 24 timmar på ett dygn, så vi ska nog hinna med oss, säger Sofia Gustin-Jensén med ett skratt.

Mer läsning

Annons