Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya cykelvägar krävs

Bygg cykelvägar från Ånge mot Alby och Hallsta. Det skriver pensionärsföreningarna SPRF och PRO i ett gemensamt brev till kommunen, Vägverket och NTF och pekar på att den tunga trafiken efter riksväg 83 ökat och gjort det svårare att cykla.

Annons
Det är i två studiecirklar som de två pensionärsföreningarna i Ånge läst och diskuterat trafikkunskap. Och i första hand har det varit de äldres situation i trafiken som man tagit upp.
Dels frågor hur man uppträder vid en olycksplats men även olika problem i närmniljön som skyltning och hastighetsbegränsningar bland annat.
Men den viktigaste frågan för de två föreningarna har varit möjligheten till motion utomhus och då med hjälp av cykeln_Riksväg 83 öster och väster om Ånge har varit flitigt använd av motionärer under många år.
Men nu har den tunga trafikens omfattning tilltagit så att många pensionörer tvingats avstå från den formen av motion skriver de två föreningarna.
Och det är bristen på cykelvägar utanför tätorten som man påpekar. En cykelväg mot Alby och Hallsta skulle bidra till ökat cykelpendlande och därmed förbättrad hälsa.
Därför vill nu de två föreningarna att Ånge kommun och Vägverket tar initiativ till att cykelvägar förverkligas så snart som möjligt på de här sträckorna skriver de två pensionärsföreningarna.

Mer läsning

Annons