Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybildade Visans vänner ordnar Taube-afton

/

Nybildade Visans vänner i Ånge är redan framme vid sitt andra offentliga arrangemang.
Det är ett program med Evert Taubes visor som ordnas i kväll, måndag, i Ånge Folkets Hus.

Annons

Ånge kommun har blivit en kulturförening rikare. Som många redan uppmärksammat så handlar det om föreningen Visans vänner som nyligen startat sin verksamhet. Det är en grupp välkända kulturarbetare i kommunen som sammanslutit sig.

– Vi tyckte det kunde vara bra med någon form av organisering för oss som vill sprida viskulturen och sången. Tills vidare kunde vi inte komma på något roligare namn än Visans vänner, säger föreningens ordförande Roland Tiger.

Det började med att Roland Tiger och Olle Pålsson pratade ihop sig om att bilda en visförening. Bägge dessa kulturspridare och sångare tycker att de fått mer tid över nu som pensionärer.

– Vi har samlat ihop en grupp likasinnade och vi är väl en kärntrupp på tio personer nu. Vi hoppas på många stödjande medlemmar när vi kommit i gång lite bättre, säger Roland Tiger.

Visans vänner i Ånge är en fristående och lokal organisation. Formellt bildades den för cirka en månad sedan. Föreningen kommer att arrangera och utföra visprogram och musikarrangemang i allmänhet och inom visområdet i synnerhet.

Visans vänner har fått en bra start och har redan ordnat sitt första musikcafé samt haft ett föreningsuppdrag.

I kväll, måndag är det dags för det andra offentliga arrangemanget. Programmet heter "Evert Taube i våra hjärtan" och ordnas bland annat med anledning av att det i år är 125 år sedan Evert Taube föddes.

Viljankören och Visans vänner underhåller tillsammans i salongen i Ånge Folkets Hus.

Mer läsning

Annons