Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt ärende om sanktionsavgift

/
  • En aktör i asylboendebranschen har enligt bygg- och miljökontoret inhyst flyktingar i lokaler som inte varit tillåtna för den typen av verksamhet.

Ytterligare en aktör i asylboendebranschen riskerar sanktionsavgift som följd av att inflyttning skett innan alla tillstånd varit klara.

Annons

I november beslutade bygg- och miljönämnden om att ägaren till asylboendet i Viskan ska betala 425 000 kronor i byggsanktionsavgift då inflyttning påbörjats i en byggnad innan alla tillstånd varit klara.

Och samma typ av påföljd kommer troligtvis att beslutas om på fredag då bygg- och miljönämnden ska behandla frågan om gamla Bolbyskolan. Även det ett ärende kopplat till att inflyttning skett innan tillståndsmaskineriet har hunnit göra sitt.

Listan tar dock inte slut med det. I dagarna kom ytterligare ett ärende in till bygg- och miljökontoret. Den här gången från Ljungaverk där en aktör har börjat inhysa ensamkommande flyktingbarn i lokaler på gamla industriområdet utan att något tillstånd har beviljats.

– Jag kan inte se annat än att det blir tal om byggsanktionsavgift även där, säger Eva-Lisa Westin, byggnadsinspektör på Ånge kommun.

Ärendet är under beredning och kommer att överlämnas till bygg- och miljönämnden för beslut tidigast i januari.

Mer läsning

Annons