Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt blod för kritik mot väg 591 – "ett fuskbygge"

/

Knappt ett år har gått sedan väg 591 rustades upp. En väg som sedan dess vid två tillfällen har bedömts som så dålig att varningsskyltar satts upp.

Annons

Redan när väg 591 byggdes om så höjdes röster om att allt inte gick rätt till. Röster som inte har tystnat efter att den nya beläggningen kommit på plats, och passerande både i vintras och under sommaren fått se vägen kantas av varningsskyltar för ojämnheter och vägskador.

– Hela projektet är ett fuskbygge och det vet Trafikverket om, säger en av de kritiska rösterna till ST.

Tidigare i veckan så var Trafikverkets projektledare Majid Nasrollah själv ute på vägen för att besikta de skador som uppstod under vintern, och som nu ska vara åtgärdade.

Han tillbakavisar påståenden om att pengarna tog slut och att vägprojektet därför omvandlades till en lightversion av vad som först var tänkt.

– Nej nej, det stämmer inte alls. Det finns ingen sanning i det, säger Majid Nasrollah.

Däremot säger han att det är förhållandevis ovanligt att en väg som så nyligen genomgått en omfattande renovering drabbas av så många vägskador som väg 591 har gjort.

– Det är inte vanligt, men det kan förekomma ibland av olika orsaker, säger Majid Nasrollah.

Bland annat nämner han att beläggningsarbetet på vägen skedde sent på året när det var kallt, vilket gav ett sämre resultat.

Men efter besiktningen så bedömer han också att de flesta bristerna nu är åtgärdade.

– Det som är kvar är några få skador efter att vägen svämmade över vid ett kraftigt regn i somras, men det ska också åtgärdas. Eventuellt genom att man lägger en trumma där, säger Trafikverkets projektledare.

Slutligen slår han också fast att man under hela resan varit tydliga med att den nedrivna belysningen i Nordanede och Gimåfors som ST berättade om tidigare i veckan, legat på kommunernas bord att återställa.

– Som ledningsägare så är det deras ansvar, konstaterar Trafikverkets projektledare.

Mer läsning

Annons