Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt jobb

I november stängde Fujicolor i Ånge och Lennart Berggren var en av 84 anställda som blev utan jobb.
För två dagar sedan började han jobba som transportledare för Poståkeriet i Ånge.
— Det känns väldigt bra, säger han.

Annons
När dråpslaget från Fuji kom att man skulle stänga laboratoriet i Ånge jobbade Lennart Berggren som arbetsledare.
Jag skulle kunna gå hemma till i oktober i år med full lön, eftersom jag hade jobbat så länge vid Fuji. Men jag har aktivt sökt jobb. För jag vill ha något att göra så fort som möjligt, berättar Lennart Berggren.
Nu blir han att vara arbetsledare för ett 20-tal anställda inom Poståkeriet i Ånge. Åkeriet levererar post till stora delar av Mellannorrland.
Jag är så ny i jobbet så jag har inte hunnit träffa alla mina arbetskamrater ännu. Här jobbar man från tolv på natten till klockan nio på kvällen, fortsätter Lennart Berggren.
Han tycker att det är viktigt att ha ett jobb, både för kropp och själ.
Det är bra att ha arbetskamrater och träffa människor. Sitta och fika tillsammans och lösa problem, säger Lennart Berggren.
Poståkeriet ligger bara ett stenkast från Ånge kommuns räddningstjänst i Ånge. Där Lennart Berggren jobbat som utryckningsledare vid bränder och trafikolyckor i många år.
Det är nära om det blir ett larm. Men jag vet inte om jag kommer att fortsätta inom räddningstjänsten. Vi får se hur det går att samordna med jobbet eftersom jobbet innebär jourtjänstgöring bland annat. Jag tar en sak i taget., slutar en nöjd Lennart Berggren.

Mer läsning

Annons