Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt stöd till kommunens kulturliv

/
  • Kulturchef Peter Gunnarsson tror de nya riktlinjerna för kulturbidrag ska underlätta för både kommun och sökande.

Kulturbidragen i Ånge kommun kommer från och med nu att bedömas utifrån liknande kriterier som fritidsföreningarna.

Annons

Gränsen mellan fritidsföreningar och kulturföreningar har börjat suddas ut i och med de nya riktlinjerna för kulturstödet. En bidragsform som förutom det redan befintliga verksamhetsbidraget numera också erbjuder föreningarna en möjlighet att söka anläggningsbidrag.

– Vi har velat göra så att stödet till kulturföreningarna harmoniserar med fritidsenhetens stöd till sina föreningar, så bland annat kommer vi från och med nu att hantera ansökningar om anläggningsbidrag, som är en ny del för oss, och göra det på ett liknande sätt som fritidsenheten, säger kulturchef Peter Gunnarsson.

Visserligen har föreningar med egna anläggningar redan kunnat få ett ekonomiskt stöd för dem, men avsaknaden av riktlinjer har gjort att bedömningen har fått ske från fall till fall.

– Det har även fallit in lite under verksamhetsbidraget tidigare. Därför har vi nu försökt tydliggöra för oss själva, och inte minst för de som söker, vad det är som gäller, säger Peter Gunnarsson.

En del i det är att ett fast datum har satts för när ansökningarna ska vara inlämnade, första november. Och redan i år kommer ansökningarna som kommit in att hanteras utifrån de nya riktlinjerna.

Mer läsning

Annons