Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ombyggnad blir försenad

/
  • Minervaskolans uppfräschning fortsätter. Golvet blev färdigt förra året men nu är det duschar och omklädningsrum som står på tur. Även Fränsta sporthall får nytt golv inför hösten.

Ånge kommun fräschar upp. Minervahallens omklädningsrum och duschar renoveras och i Fränsta sporthall blir det ett nytt golv. Men par veckors förseningar får Fränstaborna vänta sig.

Annons
Redan förra året konstaterades det att golven i Minervahallen och Fränsta sporthall behövde bytas. Då pengarna bara räckte till en renovering fick kommunen prioritera och Minervahallen blev först i kö.
I år är det Fränstas tur. I mitten av juni var det gamla golvet utrivet men planerna om att vara färdig tills skolstarten har redan gått i stöpet. Ett leveransproblem har försenat arbetet med två veckor.
Det beror inte på ÅFA, de har följt allt enligt planerna. Mattfirman ville leverera så breda mattvåder som möjligt och det kunde inte göras tidigare, säger Eje Fröberg som är fritidskonsulent på kommunen.
Förseningen är ingen katastrof, det handlar om två veckor. Skolan kommer ändå inte igång med verksamheten direkt och jag har pratat med gymnastiklärarna som ska förlägga all aktivitet utomhus i början, säger Eje Fröberg.
Golvet i Minervahallen är färdigt sedan länge och i år är det duschar och omklädningsrum som står på tur.
Det är en del byten och en del saker ska bara repas upp. Samtliga väggar ska målas och ett golv i ett omklädningsrum bytas helt. Några duschar kommer också att bytas. Vi beräknar att vara färdiga tills skolan startar, säger Staffan Dahlberg.

Mer läsning

Annons