Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus på gymnasiet

/
  • 1 - ÖPPNA DÖRRAR. I går ställde Bobergsgymnasiets personal och rektor Erik Högberg upp dörrarna på vid gavel för att visa upp vad skolan har att erbjuda.
  • 2 - HJÄRTLIGT. Mikaela Engholm berättade öppenhjärtligt om sitt liv på skolan.
  • 3 - NYHET. Det nya

I går slogs portarna till Ånges gymnasieskola upp på vid gavel. Detta för att ge allmänheten och blivande elever en inblick i vad som försiggår bakom väggarna.
– Det händer en massa roliga saker, säger rektor Erik Högberg, som själv bänkade sig för att berätta om det nya estetiska programmet med rockinriktning.

Annons

Gymnasievalet närmar sig med stormsteg, vilket också gör att marknadsföringen av skolorna just nu går på högvarv.

Vid Bobergsgymnasiet i Ånge bjöds det i går in till ett öppet hus. En dag då allmänhet och blivande elever kunde träffa lärare och elever, samt ta del av de utställningar och workshops som utgjorde stommen i programmet.

– Det händer en massa roliga saker. Elprogrammet har till exempel en workshop som heter Att göra ström, industriprogrammet en som heter "Öppen verkstad", och på naturvetenskapliga programmet kommer man att laborera och göra glass, berättar rektor Erik Högberg.

Själv bidrog han med att berätta om skolans senaste och förmodligen mest uppmärksammade tillskott i programutbudet, det estetiska programmet med inriktning mot rockmusik.

– Jag ska inte spela gitarr, det lovar jag, men jag kommer förklara hur programmet är upplagt och vad det innebär, säger Erik Högberg.

Ett litet aber fanns dock. En planeringsmiss som gjorde att Fränstaskolans nior inte kunde närvara.

– Det är tråkigt, men nu är det som det är, säger Erik Högberg.

Även kommunens andra gymnasieskola, AWPE-gymnasiet i Torpshammar, har bokat in ett öppet hus innan jul. Det äger rum nästa lördag, och på programmet står allt från information och samtal till diverse aktiviteter och övningar.

Mer läsning

Annons