Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar nämndbeslut

Styrelsen för Folkets Hus i Erikslund överklagar Ånge kommuns beslut att föreningen ska förlora bidraget till länsrätten.
– Humanistiska nämnden har inte pratat med oss före beslutet, säger Ann-Britt Edlund Falk, ordförande.

Annons
Humanistiska nämnden i Ånge skulle på direktiv från kommunstyrelsen utreda hur många lokaler i kommunen som får bidrag. I utredningen skulle förslag tas fram om det var möjligt att slopa en del föreningars bidrag för att spara pengar.
Fritidschef Kjell Sundqvist fick uppdraget och i augusti lades utredningen fram på humanistiska nämndens bord. I utredningen fanns förslag om att Erikslunds Folkets Hus inte längre skulle få något bidrag.
Det har fått styrelsen att vända sig till länsrätten.
Vi kan inte bara sitta och stillatigande ta emot beslutet som vi anser är taget på felaktiga grunder, säger Ann-Britt Edlund Falk.
Hon påpekar i sin överklagan till länsrätten att beslutet strider mot lag och annan författning enligt kommunallagen.
Innan ett beslut tas ska man diskutera beslutet med den som berörs, fortsätter Ann-Britt Edlund Falk.
Hon menar också att det är småpengar som kommunen kommer att spara på ett dra in bidraget till några av kommunens samlingslokaler.
För oss och de övriga som berörs skulle det innebära att kommunen skulle spara 109 000 kronor. Väldigt lite. För man har inte frågat vilken verksamhet vi har. Vi har motionsdans för äldre och ungdomsverksamhet. Det måste väl ändå vara värdefullt för kommunen när man ska arbeta mot droger främst bland ungdomar, fortsätter Ann-Britt Edlund Falk.
Det har också börjat mullra i de politiska leden mot kommunstyrelsen.
Initiativet till utredningen kom från kommunstyrelsen men när det började hetta till och obekväma beslut skulle tas hamnade den heta potatisen i knät på humanistiska nämnden. Detta för att ingen skugga skulle falla på kommunstyrelsen.
Det här kan innebära att man tvingas backa på beslutet och skjuta till den summa som skulle sparas in.
Dessutom är beslutsprotokollet obegripligt, slutar Ann-Britt Edlund Falk.

Mer läsning

Annons