Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överväldigad av stödet för Fuck drugs

/

Ångegitarristen Petter Källströms initiativ för att stötta barn och ungdomar i jobbiga familjesituationer har fått en flygande start.

Annons

Det har bara gått lite drygt en vecka sedan Petter Källström drog i gång Fuck drugs. Ett välgörenhetsprojekt i syfte att ge stöd och hjälp till barn och ungdomar vars uppväxt kanske inte kantas av den familjära trygghet som alla har behov av.

Och redan nu står det klart att projektet har fått en start som överträffar alla förväntningar.

– Det känns helt sjukt faktiskt. Bara under första helgen så fick vi in beställningar på omkring 200 exemplar av t-shirten, och många har också betalat ett högre pris för att de vill bidra, säger Petter Källström, som även fått en projektkollega i Rickard Parviainen.

Förutom tröjförsäljningen, som var själva grundtanken till hur pengarna skulle dras in, så har också donationer och sponsring bidragit till att insamlingen tagit ordentlig fart.

– Det känns fantastiskt roligt att se att folk faktiskt vill hjälpa till, vilket man kanske inte alltid kan tro när världen ser ut som den gör i dag, säger Petter Källström.

Dessutom kan han glatt konstatera att Fuck drugs har fått en spridning långt utanför den egna vänskapskretsen.

– Först trodde man ju mest att det var de närmaste som skulle stötta det här, men nu har ju folk från hela Sverige hört av sig och hjälpt till att sprida budskapet, säger Petter Källström.

Hur länge Fuck drugs kommer pågå törs han inte säga.

– Vi har funderat lite på om man ska sätta ett slutdatum eller så, men som det känns just nu så kommer det att få rulla på så länge beställningarna trillar in. Kanske kan man utveckla det ytterligare också, vi får se, säger Petter Källström.

Vad han däremot vet är vart pengarna ska gå.

– De kommer att skänkas till Maskrosbarn, en organisation som jobbar med att hjälpa barn och ungdomar med föräldrar som missbrukar eller mår psykiskt dåligt, slutar Petter Källström.

Mer läsning

Annons