Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Penseldrag för Världens barn

/

Fränstaskolans elever kommer tillsammans med Lions ungdomssektion Leo i Fränsta att dra sitt "penselstrå" till Världens barn-stacken.

Annons

I tisdags var det nämligen stor målardag på skolan, då eleverna i årskurs sex och sju greppade penslar och paletter för att låta sin kreativa ådra färga av sig på målarduken.

Och senare samma dag så presenterades resultatet på ungdomsföreningens Facebook-sida, följt av en uppmaning till allmänheten att lägga ett bud på tavlan så att intäkterna kan skänkas vidare till Världens barn.

– Vi fick idén av Världens barn-samordnaren och tyckte att det lät kul, och eleverna hade också väldigt roligt när de gjorde tavlan, säger klubbpresident Johanna Strand.

Hon berättar också att målandet inte har skett utifrån stundens infall utan följt en röd tråd

– Det är en temavecka på skolan nu kring hållbar utveckling, så vi valde ett tema för tavlan utifrån det, säger Johanna Strand, och berättar att valet föll på "En gemensam framtid".

Budgivningen kommer att pågå fram till och med fredagens direktsända insamlingsgala på SVT.

Hur mycket tror du att ni kommer att bidra med?

– Oj, jag har ingen aning. Det är ju lite kort om tid, så får vi sälja den för till exempel 1 500 kronor så är det bra. Men naturligtvis så vore det roligt om vi nådde högre än så, säger Johanna, och hoppas på full fart i budgivningen.

Fotnot: Vill du lägga ett bud eller följa budgivningen så hittar du den här (extern länk).

Mer läsning

Annons