Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerar för nytt trädhus på öde ö

/
  • Trädhuset i Haverö kommer att få en tvillingsjäl i form av ett vinterbonat trädhus på en av de närliggande grannöarna.

Öarnas ekonomiska förening planerar inte bara för en ny sommar, utan också ett nytt trädhusboende på en av Haverns öar.

Annons

I fjol var det smygpremiär för det första trädhuset i Haverns övärld. En boendeform som marknadsförs genom sin naturnära och rogivande omgivning.

Och går allt som det ska så kommer man inom en inte allt för avlägsen framtid att kunna borda en båt för transport ut till ytterligare ett öboende i Havern.

Den ekonomiska föreningen Öarna har lämnat in tillståndsansökningar för ännu ett trädhus, och det på en annan ö i samma område som det redan färdiga huset.

– Det är inte jättelångt mellan de här öarna, men man har varit där och rekat och hittat en plats som gör att man inte kommer behöva se eller störas av varandra om man inte vill, säger Öarnas Kärstin Leander, som är mån om att man bevarar upplevelsen av öarnas lugn och ro.

Hon berättar också att det nya huset ska bli mer vinterbonat så man kan förlänga säsongen, och att man hoppas kunna påbörja bygget någon gång under 2015.

– Dels beror det på hur lång tid det tar att få alla tillstånd klara, men sedan måste ju bitar som ekonomin också falla på plats, förklarar Kärstin Leander.

Närmare i tiden ligger då att försöka få ordentlig snurr på antalet gästnätter i det boende som redan står klart för att ta emot besök.

– Vi har varit lite försiktiga med att synas hittills, men nu måste vi komma ut i olika kanaler och visa att vi finns, säger Kärstin Leander.

Därför har man under försommaren tänkt erbjuda paket med guidade båtturer ut till trädhuset, där man dels får veta bakgrunden till projektet men också ta sig en närmare titt på bygget.

– Turerna är till för alla som vill se hur det ser ut, och vi tyckte det var lämpligt att göra nu innan det blir varmare och vi börjar hyra ut ordentligt, säger Kärstin Leander, och berättar att man redan har några bokningar klara med folk som vill besöka platsen.

Har du inte tid att följa med på en av de turerna så kan du ändå få en inblick i hur det ser ut inne i huset här.

Mer läsning

Annons