Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiva händelser ska presenteras i Fränsta

/
  • Hasse Karlsson ser en ljus framtid om man lyckas ta till vara på alla positiva idéer som just nu gror i samhället.

Det finns gott om positiva idéer och signaler i Fränsta. Så många att man nu kallar till ett öppet möte för att presentera, men kanske framför allt paketera, det arbete som pågår.

Annons

Den 2 juni så är det dags att "Snacka framtid i Fränsta". Det är nämligen under det namnet som samhällets eldsjälar valt att bjuda in till ett öppet möte för att presentera och diskutera de positiva signaler och idéer som blossat upp under vintern och våren.

– Tanken är att berätta om läget som det är i dag och alla de idéer och positiva tankar som finns just nu, säger Hasse Karlsson, handlare och – som han efter lite övertalan också går med på att titulera sig själv – eldsjäl i Fränsta.

En del av de saker som man kommer att diskutera under mötet är redan kända. Som att det snart är dags att ansluta fler hushåll till bredbandsfiber och att motionstrenden knoppat av sig i en hel del nytänk och idérikedom.

Läs mer: Vill skapa nav för äventyr på två hjul i Fränsta

Samtidigt så ser Hasse Karlsson behov av att diskutera en helt annan ingångsvinkel i det hela, och det är hur man ska jobba vidare med alla idéer utan en massa dubbelarbete eller onödiga kollisioner.

– Det kommer säkert att komma fram ännu fler idéer under det här mötet, så det jag tror vi behöver göra är att försöka styra upp så att vi inte sitter och diskuterar samma saker på flera olika platser, menar Hasse Karlsson.

Som han ser det så skulle det gå tämligen lätt att komma överens om tydligare roller för framåtsträvande organisationer och föreningar som Kraftsamling, Fränsta IK och köpmannaföreningen.

– Målet är att hitta en arbetsform som inte gör saker och ting ännu rörigare, säger Hasse Karlsson, som även ser Ånge kommun som en samarbetspart i arbetet.

Men även om många positiva händelser fortfarande spretar för mycket för att komma in i kulloppet som leder till att man kan komma till skott, så får vi i alla fall löfte om tre konkreta händelser som faktiskt ska bli av i sommar. Ett löfte som du kan se och höra på våran webb.

Mer läsning

Annons