Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positivt besked för vindkraftsaktörer

/
  • Klevvind har kommit närmare ett förverkligande av sina vindkraftsplaner på Klevberget.

Bygg- och miljönämnden ser inget hinder för att låta föreningen Klevvind gå vidare med sina planer på en vinkraftspark på Klevberget, söder om Fränsta.

Annons

Klevberget är ett av femton områden som i Ånge kommuns översiktsplan pekas ut som lämpligt för vindkraft, och som för några dagar sedan kom ytterligare ett steg närmare en etablering.

För när bygg- och miljönämnden tog upp Klevvinds tillståndsansökan så slutade det med ett yttrande om att länsstyrelsen kan godkänna föreningens planer.

I yttrandet framförs dock viss kritik mot tillståndsprocessen, då det samråd som hölls 2011 omfattade femton vindkraftverk medan den nu inlämnade ansökan omfattar mer än det dubbla – 35 vindkraftverk.

– Vid en så stor förändring borde ett nytt myndighetssamråd ha genomförts, skriver bygg- och miljönämnden, men fortsätter sedan med ett konstaterande om att det ändå inte påverkar den slutgiltiga bedömningen.

– Klevvind kan ges tillstånd för sökt vindkraftpark under förutsättning att de åtaganden om skyddsåtgärder som redovisats i ansökan om miljökonsekvensbeskrivningen följs, skriver bygg- och miljönämnden i sitt beslut.

Mer läsning

Annons