Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för nya Fränstakiosken

/
  • Mohamad Tarcha öppnar i dag dörrarna till den nya Fränstakiosken.

Efter att ha varit stängd i många år öppnar Fränstakiosken dörrarna igen, med nya ägare.
– Det känns jättebra, jag har jobbat i drygt en månad med att göra i ordning kiosken, säger Mohamad Tarcha, från Sundsvall.

Annons

Mohamad flydde mitt i brinnande krig från Syrien och har nu varit i Sverige i snart tre år. Nu tar han sig an utmaningen att starta upp Fränstakiosken.

– Jag trivs jättebra, här i Sverige har jag hittat tryggheten igen, säger Mohamad Tarcha, som bor i Nacksta i Sundsvall.

En gång i tiden låg det en kiosk i huset, sen dess har det varit lite olika verksamhet i lokalen. Efter att garnaffären slagit igen stod det tomt i ett år. En ny frisersalong öppnades på försommaren, och nu kommer Mohamad att driva kiosken i grannlokalen. Där kommer han att sälja korv, kaffe, godis och tidningar, men också smoothies med färsk frukt.

– Jag tror att många har längtat efter en kiosk i Fränsta, många är glada över det här, säger Mohamad.

Ägaren har målat den gamla kiosken och Mohamad har gjort resten av jobbet med att inreda och köpa in nödvändiga prylar, mestadels begagnade saker.

– Jag ska precis åka och hämta kassaapparaten som jag köpt på blocket, säger Mohamad.

Hasse Karlsson på köpmannaföreningen i Fränsta ser positivt på initiativet.

– Jättekul, bra att det blir utveckling och en nystart av kioskverksamheten. Behovet har funnits här i Fränsta. Vi kommer att stötta honom, vi stöttar all utveckling. Fränsta har inte accepterat att bli en avfolkningsbygd, och hittills har vi sluppit det också, säger Hasse Karlsson.

Mer läsning

Annons