Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projektledare anställd

Lena Schmidt från Matfors och Sirkku Heiskanen från Fränsta har anställts som projektledare för Mittland som ska pågå fram till år 2007.

Annons
Mittland ska ta nya grepp för att ta till vara idéer och krafter för hur man kan utveckla landsbygden i Medelpad.Under projektet som tar slut i juni år 2007 ska privat näringsliv och offentliga verksamheter satsa 16,2 miljoner kronor i projekt Mittland.
Målsättningen är att satsa på småskaligt utvecklingsarbete som baseras på det lokala engagemanget.
Det här är ett nytt sätt att arbeta och driva projekt på för många i regionen. Det ska bli spännande att följa hur arbetsmetoden under projektet utvecklas kopplat till resultatet av utveckolingsinsatserna som genomförs, säger Lena Schmidt.
I projekt finns beskrivet vilka olika typer av utvecklingsinsatser man kan söka stöd för. Det handlar om landskapsvård, främjande av turism och småföretagande. Utvecklings av återkommande arrangemang som drar publik, byutveckling och skydd och befarande av kulturarvet. Dessutom ska projektet samverka för en kunskapsuppbyggnad och för grundläggande behov för landsbygdens ekonomiska utveckling.
Det är viktigt att se skillnad på bidrag och utvecklingspengar. I Mittland är det enbart idéer med fokus på utveckling och som faller inom ramarna för projektet som är aktuella, säger Lena Schmidt.
Ånge och Sundsvalls kommuner, länsstytrelsen i Västernorrland, Arbetsförmedlingen och EU:s mål 1, landstinget i Västernorrland och privata finansiärer finns med i projektet.

Mer läsning

Annons