Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Remissvar

Det kommande landsbygdsprogrammet måste på ett kraftfullare och tydligare sätt ange att alla ska samverka nför att skapa utveckling inom landsbygden.
Det skriver Stefan Wallsten, chef för utvecklingsenheten i Ånge i ett remissvar till jordbruksdepartementet.

Annons
Jordbruksverkets landsbygdskommitté har tagit fram ett delbetänkande för landsbygdsprogrammet och skickat ut det på remiss till kommuner i landet.
Ånge kommun är inte remissinstans, men har ändå fått chansen att yttra sig.
Och i svaret påpekar Stefan Wallsten att det saknas en definition av landsbygd i delbetänkandet. Han påpekar vidare att det känns viktigt att vi alla har samma uppfattning vad vi menar med landsbygd.
Det kan vara svårt att tycka till om åtgärder när inte begreppet är definierat poängterar han.
Och med de olika förutsättningar som råder mellan geografiska områden i Sverige måste regionala och lokala program och tilldelningen av pengar ha olika utformningar skriver Stefan Wallsten vidare i remissvaret.
Kommunen känner oro för framtiden inför kommande strukturförvandlingar. Mål ett har varit en stor möjlighet som bidragit till utvecklingen. Och det är av stor vikt att regeringen i kommande förhandlingar lyckas förhandla fram liknande mål sex som kan stärka landsbygden poängterar Stefan Wallsten.
Han efterlyser också i slutbetänkandet en klarare beskrivning på hur landsbygdsprogrammet och staten i framtiden skall stödja företag och entreprenörskap på landsbygden.
Dessutom måste även bensinskatten, strandskyddet, tillgång till polis, ambulans och sjukvård finns med i slutbetänkandet avslutar Stefan Wallsten sitt yttrande.

Mer läsning

Annons