Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurangen slår igen

/
  • Ingrid Hammarberg, föreståndare för Forum i Ljungaverk tvingas stänga restaurangen eftersom det är för få gäster.

Restaurang Forsgården i Ljungaverk slår igen.
— Vi slår igen den på fredag, berättar Ingrid Hammarberg, föreståndare för Forum i Ljungaverk.

Annons
Restaurangen har många år på nacken och 1000-tals luncher för de anställda vid Kema Nord har serverats under årens lopp.
Men när kiseltillverkningen lades ned i slutet av 1980-talet blev lunchgästerna färre. Och när Dyno Nitrogen för några år sedan upphörde med sin produktion blev matgästerna ännu färre.
Under de här åren har dessutom Ånge kommun slutat att köpa mat till åldringarna som bor kring Ljungaverk, berättar Ingrid Hammarberg.
När Forum renoverades rustas även restaurangen upp och fick även en mindre matsal efter önskemål från industrin i Ljungaverk. Dit man kunde ta med sig gäster till lunch eller middag. Men nu på fredag är det slut.
Då stänger vi. Vi kan inte fortgsätta att driva restaurangen vidare för några få lunchgäster, fortsätter Ingrid Hammarberg.
Bland de lunchgäster som finns kvar är man naturligtvis besviken över stängningen.
Men de har också förståelse för vårt beslut. Vi har haft en kock anställd på 75 procent och en person för servering när det har varit nödvändigt. Men det går ändå inte, berättar Ingrid Hammarberg.
Lunchrestaurangen stänger men det kommer att finnas möjlighet att få mat om man har kurser och konferenser.
Vi har fått förfrågningar om vi kan ordna med mat för några kurser som ska vara här i höst. Det är många som söker sig till oss eftersom vi har så bra lokaler. Och vi kommer även att kunna erbjuda catering om man vill, säger Ingrid Hammarberg.
När lunchrestaurangen stänger blir Ingrid Hammarberg ensam i Forum.
Kocken försvinner och vaktmästaren är tjänstledig. Så det kommer att bli tyst och tomt. Men bara fram till hösten när skolan startar. För då drar biosäsongen igång och ungdomsgården öppnar. Då hoppas jag att huset ska få liv och rörelse, slutar Ingrid Hammarberg.

Mer läsning

Annons