Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsledamot på besök

—Det är viktigt att få göra besök där verksamhets bedrivs. Det sade socialdemokratiska riksdagsledamoten Kerstin Kristiansson-Karlstedt när hon på torsdagen besökte Migrationsverkets flyktingförläggning i Ånge.

Annons
Bakom besöket stod Seko-facket som organiserar personalen vid flyktingförläggningen.
Och en av frågorna som kom upp vid besöket var hur apatiska barn behandlas när de hamnar på flyktingförläggningar i Sverige.
Den information som jag fick vid besöket stärkte mig i mitt beslut i riksdagen hur barnen ska behandlas, sade Kerstin Kristiansson-Karlstedt.
Och hur länge och många gånger som asylsökande ska kunna överklaga ett utvisningsbeslut diskuterades också med personalen.
Man kan diskutera om asylprocessen är för lång. För nävarande finns det inte något stopp utan man kan fortsätta att överklaga utvisningsbeslut. Och då blir det svårare att få beslutet om man har varit länge i landet. En överklagan,kanske ska vara modellen,och sedan ska det vara en smidig utvisning. Och som de asylsökande ska vara medvetna om, fortsatte Kerstin Kristiansson-Karlstedt.
Hon sitter i socialförsäkringsutskottet och fler än flyktingfrågor finns på hennes bord.
Långtidsjukskrivingarna är en annan fråga som ligger mig varmt om hjärtat och därför är det viktigt med studiebesök när riksdagen har ledigt. De som tror att det tyngsta man gör är att lyfta lönen, sade Kerstin Kristiansson-Karlstedt.
En del synpunkter från personalen vid flyktingförläggningen fick hon också med sig hem till Riksdagshuset.
Värdefulla synpunkter som jag är glad att få med mig, slutade Kerstin Kkristiansson-Karlstedt.
Efter besöket vid Migrationsverket i Ånge stod ett besök på kriminalvårdsanstalten i Viskan på programmet.
Även där är det vi som oragfnaiserar personalen. Och därför vill vi visa upp arbetsplatsen och låta personalen få en chans att träffa Kerstin Kristiansson-Kartsdet, sade Roger Johansson, ombudsman för Seko vid besöket i västra Medelpad.

Mer läsning

Annons