Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsman fick svara på frågor

/
  • Hans Stenberg hade sällskap av kommunalrådet Sten-Ove Danielsson vid sitt besök hos högteknologiföretaget Permascand i Ljungaverk

Transportstöd och kontakter med arbetsförmedling och försäkringskassa. Det var några av punkterna som diskuterades när s-riksdagsman Hans Stenberg igår besökte Permascand i Ljungaverk.

Annons
En rundvandring på verkstadsgolvet hos de anställda och företagsledningen innebar både frågor och svar till Hans Stenberg.
En av de viktigaste frågorna visade att transportstädet är väldigt viktigt för företaget. Men för alla företag i kommunen. Och att de diskussioner vi för med Ulrica Messing om att det ska vara så bra som möjligt för företag som ligger i Ånge. Kommunen finns i idag i samma område som kusten. Trots att man är en inlandskommun. Företag i Ånge kommun ha samma möjligheter till konkurrens som företag på andra sidan länsgränsen i Jämtland, säger Hans Stenberg.
Han fick också många positiva lovord av företaget för arbetsförmedlingens insats när företaget behövde utbildade svetsare för en stororder.
En mycket snabb och bra insats. Däremot är företaget mindre nöjd med försäkringskassan som man anser inte sköter frågor angående rehabilitering på ett bra sätt. Permascand arbetar mycket intensivt med det, fortsätter Hans Stenberg.
Besöket i Ljungaverk gav en bild av ett företag som ligger tekniskt långt framme.
Det är roligt att se att ett företag i Norrlands inland har en sådan spetskompetens som Permascand har, slutar Hans Stenberg.

Mer läsning

Annons