Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket pengar får din vägförening

/

Kommunstyrelsens arbetsutskott har gjort klart hur man vill fördela stödet till vägföreningar 2015.

Annons

Vid förra veckans möte togs beslut om att totalt 343 000 kronor ska utgå till de föreningar som har skötsel och underhåll av det lokala gatunätet. En nivå som är densamma som beviljades för 2014.

– Det här är inga pengar som vi är skyldiga att betala ut, utan det handlar mer om goodwill. Sedan är det självklart så att det alltid är svårt med gränsdragningen för hur stort ansvar kommunen har för skötsel och underhåll av gatunätet, säger arbetsutskottets ordförande Sten-Ove Danielsson (S).

Mest pengar avsätts till vägföreningen i Ljungaverk.

Där får man dels 100 000 kronor för skötsel och underhåll av gatunätet, men därutöver också ytterligare 70 000 kronor för att man tar hand om planen framför Forum Folkets hus och den närliggande Ljungaparken.

Två på listan hamnar vägföreningen i Fränsta med 100 000 kronor, medan Östavall får 36 000 kronor, Torpshammar 22 000 kronor och Alby 15 000 kronor.

Bidraget åtföljs också av ett krav på att en plan lämnas in för det framtida underhållsbehovet.

– Vi har sagt att vi vill ha en plan för de kommande årens underhåll för att se om vi tillsammans kan genomföra större insatser som det kan finnas behov av, förklarar Sten-Ove Danielsson.

Mer läsning

Annons