Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SJ Contactcenter flyttar all verksamhet från Åsgatan i Ånge

Efter 25 år i lokalerna på Åsgatan i Ånge så meddelar SJ att man inte tänker förlänga hyreskontraktet med det kommunala fastighetsbolaget Åfa.

Annons

Tidigare i år så var det uppdukat till kalas inne på SJ Contactcenter i Ånge. Ett kalas för att fira verksamhetens 25-årsdag i huset. Tillika det sista året i huset, har det nu visat sig.

Läs mer: SJ:s servicecenter firade 25 år

För nu lider SJ-sagan i lokalerna mot sitt slut. Detta då SJ meddelat fastighetsägaren Åfa att det inte är aktuellt att förlänga hyreskontraktet som snart löper ut.

– De har sagt att de vill ha ett öppet kontorslandskap, och det kan vi inte erbjuda där de är i dag. Därför har vi presenterat ett antal andra förslag för dem, säger Sten-Ove Danielsson.

Med tanke på de senaste turerna kring Samservice i Fränsta, och det faktum att Åfa har fler tomma lokaler på orten, så har även den tanken bollats med SJ.

– De har sagt att de vill vara kvar i Ånge tätort, förklarar kommunalrådet.

Vilka lokaler som kan vara aktuella för SJ vill han inte gå in på, utan den bollen menar han ligger hos antingen Åfa eller privata fastighetsägare på orten.

Och på frågan om vad som kommer hända med huset som SJ lämnar efter sig på Åsgatan så blir svaret det samma.

– Men jag tror inte det kommer att bli bostäder igen. Dels så har Åfa redan bra balans i sitt bostadsbestånd, och sedan skulle det nog bli alldeles för dyrt, säger Ånges kommunalråd.

Ånge fastigheters VD, Joakim Persson, har en hel del att tänka på just nu.

– Det enda jag kan erbjuda är de 600 kvadrat där vi på ÅFA sitter i dag, och det verkar de vara intresserade av. De vill inte vara kvar på Åsgatan, de vill byta. De ska ha 60 arbetsplatser och det kan vi få till. Vi hade tänkt att renovera våra lokaler rejält, men nu blir det kanske inte så. Huvudsaken är att jag får behålla dem hos oss. Nu får vi se vad vi ska göra med de 1500 kvadratmetrarna på Åsgatan, där de sitter nu. Vi kanske får mellanlanda där innan vi hittar en bra lokal. Vi får se, jag har lite funderingar, så det kommer att lösa sig, säger Joakim Persson.

Mer läsning

Annons