Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuksköterskor protesterar

Gränsen är nådd för hur vår arbetssituation är. Vi vet inte hur länge vi ska orka när vi inte känner att vi får något stöd eller någon uppmuntran.
Det skriver sex sjuksköterskor inom Ånge kommuns västra område av hemtjänsten till kommunstyrelsen.

Annons
I brevet skriver sjuksköterskorna att de får fler och fler arbetsuppgifter utöver det ansvarsområde som en sjuksköterska har. Schemaansvar, se till att alla arbetspass täcks och annat skriver sjuksköterskorna.
Antalet sjuksköterskor har också minskat och därmed får vi jobba mycket ensam fortsätter sjuksköterskorna.
När ska vi då hinna med vårt omvårdnadsansvar som ligger på oss samt gå på alla möten, kurser och annat som vi behöver delta i frågar sig sjuksköterskorna.
det akuta hinns med och ingenting annat påpekar de.
De ger också exempel på att de som ensam sköterska på dagtid har ett område med femmils avstånd och inte bara en vårdtagare, utan 200 att ansvara för. Kallas det för god och söker vård? skriver sköterskorna vidare till kommunen.
De påpekar också att de inte får betalt för den tiden utan kompenseras med ledig tid. Men med tid kan man inte betala räkningar menar de.
Rasterna kan de inte ta som de ska trots att de finns inlagda i arbetscheman. Tar de rast med hjälp av en annan sköterska så får de arbeta igen den tiden på eftermiddagen för att de ska hinna med skriver de vidare till kommunstyrelsen.
Och det är alltid den viktiga dokumentationen som oftast blir kvar till sist poängterar de sex sjuksköterskorna och slutar sitt brev med att gränsen nu är nådd för deras arbetssituation.

Mer läsning

Annons