Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska förvandla Ånge till jazzigt New Orleans

/
  • Spicy advice ragtime band 20-årsjubilerar på Ånges tradjazzfestival.

På lördag är det dags för tradjazzfestival i Ånge, med bland annat besök av trombonisten Jens "Jesse" Lindgren och 20-årsjubilerande Spicy advice ragtime band.

Annons

Det är fjärde gången som familjen Falk-Ingelstam står som värdar för en tradjazzfestival i Ånge. I år med en lite extra krydda i form av ett 20-årsjubilerande Spicy advice ragtime band.

– Vi gjorde våran första riktiga spelning på Källar'n i Ånge i samband med kulturnatten 1994, berättar bandets grundare Jocke Falk, som i och med att festivalen i år förlagts till Ånge centrum återvänder till scenen där allting började.

– Vi kommer dels att vara där, men också på Tinas kafé och inne i Medborgarhuset, säger Jocke Falk.

Festivalen inleds dock med en workshop för unga lokala musiker, följt av en brassparad som bland annat passerar Ånge IF:s hemmamatch och ortens torg.

– Det som känns extra roligt med en jazzfestival i Ånge är att visa på bredden av den musikskatt som gjort Ånge känt, och vi är stolta över att vara en del av den, säger Jocke Falk.

Förutom Spicy advice ragtime band så består bandlistan också av Backwater five samt hopkoket Bims New Orleans friends.

– Där möts flera tradjazzlegendarer som i 50- och 60-talets skoldansmiljö i Stockholm utgjorde den kärna som introducerade New Orleansjazzen i Sverige, berättar Jocke Falk.

Som namnet avslöjar så är det pappa Bengt "Bim" Ingelstam som står bakom bandet, och där musiker som Jens "Jesse" Lindgren på trombon och Bengt "Bomull" Behmer på klarinett har hämtats från Stockholm för att hjälpa till att sätta Ånge i jazzigt sväng.

Mer läsning

Annons