Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjuter in sig mot nya jaktkunder

/
  • Fredrik Eriksen, visar upp en storsäljare, en hölsterryggsäck, som jägaren aldrig behöver ta av sig för att kunna skjuta.
  • Älgjägaren Hasse Karlsson från Fränsta var en av de första kunderna.
  • Butiken har öppet måndagar och fredagar.
  • Älgjägaren Hasse Karlsson från Fränsta var en av de första kunderna.
  • Måndag och fredag är jaktbutiken öppen.
  • Ägaren Fredrik Eriksen, visar upp en storsäljare, en hölsterryggsäck, som jägaren aldrig behöver ta av sig för att kunna skjuta.
  • Första kunderna i nya jaktbutiken i Fränsta.

Det är så klart ingen slump att en ny jaktbutik slår upp portarna just nu, mitt under brinnande jaktsäsong. Bakom satsningen i Fränsta står Fredrik Eriksen, som upptäckt att webben - i det här fallet - blev för trång.

Annons

Mittemot Riksarkivets Mediakonverteringscentrum i Fränsta ligger nyöppnade Mssjakt AB. Måndagar och fredagar, står dörren öppen.

Hittills har 95 procent av försäljningen skett via internet, men nu hoppas ägaren Fredrik Eriksen att få in folk till den nyöppnade butiken också.

– Det känns som när jag ändå är här och packar grejor och skickar så varför inte ha en butik, säger ägaren Fredrik Eriksen.

Fredrik Eriksen driver butiken helt själv samtidigt som han också är försäljare av brandsläckningsprodukter, men det är jaktbutiken han brinner mest för.

– Just nu jobbar jag med det här till 80-90 procent, säger han.

En av kunderna under öppningsdagen var älgjägaren Hasse Karlsson från Fränsta.

– Det här är bra, det behövs en renodlad jaktbutik, säger han medan han intresserat vänder på fodralet till en film om älgjakt.

Det finns flera andra jaktbutiker, både i Ånge och i Fränsta. Men, enligt Fredrik Eriksen, så har de inte specialiserat sig på bara jakt, utan säljer även till exempel verktyg.

– Det här är ett sätt att känna på marknaden, om det finns utrymme för en butik till, säger Fredrik Eriksen och fortsätter packa upp jaktprylar från lagret.

Mer läsning

Annons