Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsdag i Granboda

Under lördagen anordnar Norrskog tillsammans med lokala skogsbruksområden en skogsdag för hela familjen.
– Det är många generationsskiften på gång, så det är bra om både barn och vuxna lär sig mer om skog och skogsbruk, säger Annika Lidgren, kommunikationschef på Norrskog.

Annons

Det är Borgsjö/Haverö och Torp/Stöde skogsbruksområden som mellan klockan 11-15 arrangerar familjedagen i Granboda. Programmet är fullspäckat av aktiviteter inom allt som rör skog och skogsbruk. Utställare inom skog, jakt, fiske och skogsmaskiner av olika slag finns att besöka.

– Syftet med dagen är att visa vad skogen kan erbjuda, det finns så mycket att göra med skogen. Vi har skogsmaskiner på plats i olika storlekar, och det mesta inom skogsbruk att visa upp, säger Mats Fhanér, ordförande i Borgsjö/Haverö skogsbruksområde.

Nytt för i år är att Skidskytteförbundet är på plats för att marknadsföra sporten skidskytte.

– De riggar upp en skjutbana i miniatyr så att folk kan skjuta prick med luftgevär på skidskyttetavlor, säger Mats Fhanér.

Alla som har en gammal -eller ny, motorsåg som kan vara av intresse uppmanas att ta med den för göra en spontanutställning.

– Det finns många gamla fina maskiner som ligger och många är intresserade av motorsågar, så det kan bli kul, säger Mats Fhanér.

Mer läsning

Annons