Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolmiljön

Inomhusklimatet i flera av Ånge kommun skolor är inte bra. det är för kallat, varmt, dragit och dålig luftomsättning.
Det konstaterar bygg- och miljökontoret efter inspektioner.

Annons
Bygg- och miljökontoret har unders mars och april inspekterat samtliga skolor i Ånge kommun. Vid inspektionerna har skolpersonal och elever varit med. Även städansvarig och fastighetsförvaltare har varit med vid inspektionstillfällena.
Inspektionerna har genomförts i de lokaler där det framkommit brister men endast i lokaler och utrymmen som används av elever.
Och nu konstaterar bygg- och miljökontoret att inomhusklimatet i vissa lokaler inte är tillfredsställande. Det kan vara för kvavt, för kallat, för varmt, dragit och dålig omsättning av luften.
Detta trots att den obligatoriska ventilationskontrollen i de flesta av kommunens skolor är godkänd.
Vid tidigare inspektioner har det varit oklara städrutiner och det har inte blivit någon bättring skriver bygg- miljökontoret i sin rapport.
Det har också vid flera inspektioner konstaterats att städpersonalen inte hinner städa på den tid som är avsatt.
Vid flera av skolorna saknas förrådsutrymmen både för arbetsmaterial och för sportutrustning. I många av skolorna är också underhållet eftersatt. Vilket försvårar städningen. Årligen ska rektorerna och Åfa, det kommunala fastighetsbolaget, träffas för en genomgång av bristerna som finns i respektive skola. Men det verkar ske endast i vissa skolor, fortsätter bygg- och miljökontoretgvidare i sin rapport.
Bygg- och miljökontoret förutsätter nu att bristerna i varje skola åtgärdas.

Mer läsning

Annons