Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrapade hem en sprillans ny bil

/
  • – Ja, det är många söderut som vinner, så det är roligt att ta hit en vinst också. Jag känner en som vann en bil förr också, men det är närmare 20 år sedan nu, säger hon.

Hon har skrapat lotter i Miljonlotteriet i närmare tio år, utan att vinna någon större vinst.
Tills nu. Elisabet Fälldin kammade nämligen hem en sprillans ny bil i den senaste omgången.

Annons

Lotterna kom bokstavligt talat som ett brev på posten och så gjorde i princip även bilen. Elisabet Fälldin och hennes man började nämligen gå i tankarna att köpa en ny bil, men längre än så hann paret inte innan turen landade i deras knä.

– Ja, vi hade haft en Saab i tio år och började fundera på om det var läge att byta ut den. Den har ju varit med ett tag och fått sina skavanker, säger Elisabet Fälldin.

När hennes lotter dök upp gjorde paret som de alltid gör, delade på dem och skrapade tre var. Till slut stod det klart att de hade skrapat fram en bil värde 150 000 kronor.

– Jag förstod det inte först, det var så overkligt på något vis. Min man ropade åt mig "Titta! Tre 150 000" och jag förstod inte vad han menade. Det tog ett bra tag innan det sjönk in och jag förstod att jag faktiskt hade vunnit, säger hon.

Och nu började billetandet. De fick välja vilket märke de ville och efter att ha provkört några bilar valde paret till slut att lägga till några tusenlappar och slå till på en Skoda Superb.

– Vi gillar utrymme så då var det den som kändes mest rätt, säger Elisabet Fälldin.

När bilen hade levererats fick den stå i garaget ett par dagar, innan Elisabet till slut backade ut den och körde in Saaben i stället.

Just nu är de ute på sitt första äventyr med bilen. Det blev en tripp upp till Kramfors. Och Saaben i garaget saknar hon inte.

– Nej, den får stå där just nu. Vi ska väl göra oss av med den senare också, säger hon.

Hon säger att hon tycker att det är extra roligt att en vinst kom upp till de mer norra delarna av landet.

– Ja, det är många söderut som vinner, så det är roligt att ta hit en vinst också. Jag känner en som vann en bil förr också, men det är närmare 20 år sedan nu, säger hon.

Mer läsning

Annons