Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slå ett slag för barndiabetesforskningen

/
  • Golfveckan på Ånge golfklubb avfyras med Lions cup som är en insamlingstävling för Barndiabetesforskning. Björn Kjellgren är ansvarig för tävlingen.

På söndag startar Ånge golfklubbs golfvecka. Den avfyras med Lions cup där insamlade pengar går till barndiabetesforskningen.

Annons
Det är fjärde året i rad som Lions club Torp håller en tävling under golfveckan på Ånge golfklubb. Tävlingen är till förmån för barndiabetesforskningen och pengarna samlas in genom anmälningsavgifter och hamburgeförsäljning vid nionde hålet.
I vanliga fall kostar det 50 kronor att vara med i en tävling men för att delta i Lions cup får man betala 100 kronor. Hälften går till golfklubben och resten till forskningen, säger Björn Kjellgren som är tävlingsansvarig.
Formen för tävlingen är slaggolf och sista anmälningsdagen var i går. Då hade Björn Kjellgren tagit emot 30 anmälningar.
Jag har inte varit in och kollat hur många som anmält sig på internet än men det brukar vara drygt 60 personer som deltar, säger han.
Cirka 15 000 kronor brukar klubben lyckas samla in under tävlingen.
Om det går lika bra i år så har vi samlat in omkring 50 000 kronor till barndiabetesforskningen genom åren bara på den här tävlingen, säger Björn Kjellgren.
Varför samlar ni till just barndiabetesforskning ?
Barndiabetes brukar kunna föra med sig en massa följdsjukdomar, till exempel kärlkramp och hjärtproblem. Det är inte det enda vi samlar till men just den här tävlingen ägnas till det ändamålet, säger Björn Kjellgren.

Mer läsning

Annons