Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut på olaglig parkering vid Konsum

/
  • Trots att det inte är lagligt att parkera på torgområdet mellan Konsum och kommunen är det många som gör det.

Det är förbjudet att parkera på torggatan bakom Konsum. Ändå är det många som ställer sina bilar där. Nu ska det göras en planändring så att parkeringen kan tillåtas på området.

Annons
Eftersom området bakom Konsum, på torggatan, klassas som torgmark är det också förbjudet att parkera där. Under gårdagen stod ett tiotal bilar på platsen. Trots att det alltså är olagligt är parkeringen där en återkommande företeelse.
Nu vill tekniska nämnden göra en planändring så att platsen blir klassad som kvartersmark. Därmed kommer det också gå att rita ut parkeringar där. Förutom den uppenbara anledningen så görs ändringen också för att bilarna som står där idag försvårar färdtjänstens framkomst till kommunhuset.
Det blir trångt där när det är \"vildparkering\". Vi vill få ordning på det, säger Ove Skägg som är teknisk chef.
Varför gör man om det istället för att ge bilägarna böter?
Det fanns ett sådant förslag också men det finns ett intresse av att ha parkeringar centralt. Till exempel för lunchbesökare på hotellet eller besökare till kommunen.
Parkerar de som jobbar på kommunen där?
Det förekommer också, men det är inte meningen. Parkeringarna som görs kommer vara tidsbegränsade.
Då en planändring är en lång process, som måste gå igenom kommunfullmäktige, så det kommer vara olagligt att parkera på torggatan i alla fall fram till nästa år.

Mer läsning

Annons