Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småföretagare känner sig åsidosatta av Ånge kommun

/
  • Peter Sundvisson är en av flera småföretagare som upplever att de inte finns med i bilden när kommunen behöver få snabba byggjobb utförda.

Arbetet med att bygga om gamla polishuset i Fränsta till HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn blev på fredagen ett hett ämne i sociala medier.

Annons

I går berättade vi att Ånge kommun föregått slutbeskedet gällande de nya platser som skapats för ensamkommande flyktingbarn på Åsgatan i Ånge. En jakt på tid som även gått att spåra i kölvattnet av beslutet om att bygga om den gamla polisstationen i Fränsta till HVB-hem för ensamkommande barn.

I fredags blossade en ordväxling upp i sociala medier sedan det blivit känt att ett ofta anlitat byggföretag fått en direkt fråga från fastighetsbolaget Åfa om att ställa i ordning lokalerna. En förfrågan som flera andra lokala företagare också gärna hade tagit emot.

– Jag tycker det är trist. Kommunen måste ha vetat om att ska komma fler flyktingbarn hit, så de borde de också ha hunnit planera för det, säger Peter Sundvisson som driver egen firma i byggbranschen.

Han verkar heller inte vara ensam med att sitta inne med den åsikten. Efter att ha pratat med några andra småföretagare i byggbranschen så framträder en bild av att man känner sig åsidosatta när det kommer till jobb som kommunen har bråttom med att utföra.

– Vi är många småföretagare i kommunen som ska livnära oss på det vi gör, och kommunen är inte större än att alla vet vilka företag som finns, så då borde de kunna sköta det här på ett snyggare sätt, tycker Peter Sundvisson.

Han får också visst medhåll av Åfas vd Joakim Persson. Samtidigt betonar han att inget fel har begåtts i just det här fallet, då det finns en skrivning som gör det möjligt att frångå lagen om offentlig upphandling när det är extremt bråttom.

– Vi kunde ha kört vidare, men nu ska vi försöka få till det här så alla kan få vara med, säger Joakim Persson.

Han säger också att ramavtal ska tas fram för att undvika liknande situationer i framtiden, och att det förhoppningsvis ska finnas klart efter årsskiftet.

Mer läsning

Annons