Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker efterträdare till kliniken

/
  • Eric Puljer söker med ljus och lykta efter någon som kan ta över hans klinik i Fränsta.

I juni gjorde Eric Puljer i Fränsta sin sista dag som tandläkare. Sedan dess har han sökt efter någon kollega som vill ta över hans klinik. – Men än så länge har ingen nappat, berättar han.

Annons
I 26 år var Eric Puljer fränstabornas tandläkare. men inte bara Fränstabornas, många var de som kom långt ifrån.
Jag tog över efter Jens Corneliusson som hade jobbat här som tandläkare i över 20 år även han. Så vi som har jobbat här har inte varit några flyttfåglar, säger Eric Puljer.
Men med ålderns rätt pensionerade han sig i somras. Och då hoppades han att han skulle hitta en efterträdare till tandläkarstolen.
Det fanns intresse av en tandläkare attr ta över. Men där sade banken nej. Så tydligen hade han inte så bra affärer, fortsätter Eric Puljer.
Nu finns det ytterligare en tanbdläkare som är intresserad att ta över.
Han bor i Göteborg och håller på att specilaisera sig på tandkirurgi. Och det vill han göra klart först. Så kanske det blir aktuellt till årsskiftet. En sådan kapacitet hit till Fränsta eller överhuvdtagetg till mellannorrland skulle vara ett lyckokast. Det är nämligen få tandläkare även i Östersund och Sundsvall som är specialiserad på det, säger Eric Puljer.
Att det är så svalt intresse för att ta över kliniken i Fränsta tror han beror på att nutidens tandläkjare vill bo i en stad och leva lyxliv.
De förstår inte vad de går miste om när de inte söker sig ut i landet. Mina tre barn har varit jätteglada över att de har fått växa upp här, fortsätter Eric Puljer.
Och patienter finns det att ta hand om.
Men de är inte lika många nu som när jag kom. Utflyttningen ur kommunen och att många blir kvar hos folktandvården när de slutat skolan har gjort sitt. Trots det är det ingen brist på patienter, berättar Eric Puljer.
Och akut hjälp är det patienter som har fått både under helger och nätter.
Vid ett tillfälle var det en patient som ringde klockan två på natten med tandvärk. Han skulle flyga till USA på mrogonen och behövde hjälp. Det är klart att man ställer upp då, slutar Etic Puljer som nu har mer tid att ägna sig åt jakt och resor.

Mer läsning

Annons