Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker pengar till ungdomsstödjare

Socialförvaltningen i Ånge söker 218 000 kronor i statligt bidrag till en ungdomsstödjare. Det förekommer bland annat mycket droger i Ånge och därför behövs den här tjänsten skriver kommunen i sin ansökan.

Annons
Socialtjänsten anser att det saknas insatser för gruppen äldre tonåringar och unga vuxna som har begynnande missbruksproblem. Eller att de har en bekymmersam livssituation i allmänhet skriver socialförvaltningen i sin ansökan.
Alkoholkonsumtionen är hög i vissa kretsar bland den gruppen ungdomar som också är svår att nå och erbjuda bra insatser. Ungdomar i övre tonåren och unga vuxna befinner sig i riskzonen på grund av hög alkoholkonsumtion, och en icke fungerande situation bland annat påpekas. Det rör bland annat ungdomar som varit placerade och behöver öppenvårdsinsatser efter placeringen och dels ungdomar som behöver hjälp för att undgå placeringar skriver socialförvaltningen i ansökan.
Projektet ska pågå under nästa å för att sedan permanentas och där den totala kostnaden för projektet slutar på 436 000 kronor för ett år.

Mer läsning

Annons