Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarkollo fyllt med teater och lek

/
  • Dans, teater och musik blandas friskt under kollot. Här får deltagarna hitta en egen koreografi till en valfri låt.

Teaterverksamheten har uppehåll under sommaren. Det ville Josefine Pålsson ändra på och ordnade ett sommarkollo.
– Det är bara lek och att ha kul som står på schemat, säger hon.

Annons

För två år sedan började hon med teater. Det sa klick och hon var fast. I sommar har hon arrangerat ett kollo för de som är lika förtjusta som henne själv, eller de som bara vill testa på.

Under måndagen och tisdagen träffas deltagarna i Teaterverksstans lokaler och ägnar sig åt en drös olika aktiviteter, som att lära sig hur man agerar, rör sig och sminkar sig, för att "ta sig igenom teaterns värld".

– Vi leker bara och har väldigt roligt. Det har blivit övningar med lek och så har vi ägnat oss lite åt musik och dans också, säger Josefine Pålsson.

Trots att hon tycker att det är väldigt roligt att presentera en föreställning blev det inte så i år. I stället låg fokus enbart på att ha roligt och inte känna något krav på någonting.

– Det kan ofta bli en massa press när man siktar mot ett specifikt mål. För mig handlar teater om att ha kul. Jag blir mig själv när jag spelar teater, även när jag går in i en annan roll, det är jättehäftigt. Det är så jag vill att det ska kännas för dem med, säger hon.

Det fanns möjlighet att anmäla sig till två olika grupper, en yngre och en äldre.

I år fick kollot i hop elva deltagare i den yngre gruppen och den äldre blev tom. Trots att Josefine Pålsson gärna hade sett fler, är det inget hon är missnöjd med.

– Jag är glad för alla som kommer, det är ju trots allt första året jag har det här nu. Och det blir mysigt med en liten grupp också, man kommer varandra nära då, säger hon.

Deltagarna var nöjda med kollot och skulle gärna se en fortsättning även nästa år.

– Det är verkligen superroligt att vara här, säger Ronja Lundh och får medhåll från kompisen Julia Wiklund.

– Jag har hållit på med teater ett år och tycker det är jätteroligt. Så det är kul att få hålla på lite på sommaren också, säger hon.

Mer läsning

Annons