Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för djurstallar

/
  • Länstryelsen avslår överklandet från Rolf Fredriksson om att djurstallarna får användas.

Länsstyrelsen säger nej till Rolf Fredrikssons överklagande att djurstallarna på hans gård inte får användas. Länsstyrelsen följer miljönämndens beslut om att djurstallarna inte får användas efter den första september.

Annons
I september 1997 fick Rolf Fredriksson godkänt för en tillbyggnad för mjölkkor och rekryterikngsdjur på fastigheten i Öh.
Men länsstyrelsen ställde upp vissa villkor.
Tillbyggnaden godkändes under villkor att ett begränsat antal mjölkkor och ungdjur fanns i byggnaden. Vidare gavs villkor om utrymningsväg, särskilda grindar och evakueringsfläkt.
Vid en besiktning av länsstyrelsen i oktober år 2001 konstaterades att byggnaden inte var enligt de villkor som satts.
Avvikelserna var inte godtagbara från djurskyddssynpunkt konstaterade länsstyrelsen.
I juli år 2004 beslutade länsstyrelsen om förbud för Rolf Fredriksson att ha djur och att han måste göra sig av med de djur han hade.
I maj i år beslutade miljönämnden i Ånge att förbjuda djurhållning i stallet från och med den första september i år.
Och i maj i år kom beslut från länsstyrelsen om att djuren skulle vara borta ur djurstallarna senast den första september i år.
I augusti överklagade Rolf Fredriksson miljönämndens beslut att djurstallarna inte längre fick användas. I sin överklagan skriver han att byggnaderna uppfyller djurskyddslagens krav och att kontakt kommer att tas med ansvarig myndighet för ett slutgiltigt godkännande av stallarna.
I slutet av augusti har samtidigt Rolf Fredriksson genom avtal arrenderat ut ekonomibyggnader och mark som hör till fastigheten till ett kommanditbolag i Ångermanland. Även djuren har överlåtits till samma kommanditbolag i Nordingrå.
Men ingen ansökan har kommit till länsstyrelsen om att få djurstallarna slutgiltigt godkända.
Länsstyrelsen avslår överklagandet och slår fast att djurstallarna inte får användas av bolaget från Nordingrå.

Mer läsning

Annons