Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor oro inför beslut om kulturskola

/
  • Frida Mattsson, Annie Grelsson Lindeberg, Molly Preston Eriksson och Liam Kjerp uttrycker oro för att politikerna på onsdag ska ta ett beslut som får negativa följder för instrumentundervisningen.

På onsdag kommer humanistiska nämnden ta upp den pågående kulturskoleutredningen till behandling.
– Det är befängt om de tar ett beslut som går ut över dagens instrumentundervisning, säger Liam Kjerp, ordförande i musikskolans elevförening.

Annons

I två månaders tid så har kulturskoleutredningen legat ute på kommunens hemsida öppen för dialog. En utredning som både innehåller förslag om utökad verksamhet, och förslag om att krympa dagens musikskola för att även få plats med kulturgrenar som bild, drama och dans.

– Om man tittar på den medborgardialog som varit så är man ganska överens där om att man vill ha kvar dagens musikskola med nuvarande instrumentundervisning, och att man gärna tillför andra kulturgrenar så länge det inte sker på bekostnad av någonting annat, säger Urban Åström, förvaltningschef på humanistiska kontoret.

Läs också: Efterlyser åsikter kring kulturskola

Och att det finns en rätt tydlig mening utanför den politiska sfären om vilken väg som man bör gå råder det inte någon större tvekan om.

Vi har tidigare berättat om starka orosyttringar från det lokala kulturlivet, och nu stämmer även Musikskolans elevförening in i kören.

– Det känns som att de gå fram med ett av de förslag som vi inte vill ha eftersom det bara är där som de har visat på en budget, säger Frida Mattsson, en av ungdomarna som engagerat sig i elevföreningen.

– Det är befängt om de tar ett beslut som går ut över dagens instrumentundervisning, och tar bort något instrument som de anser inte behövs, tycker ordförande Liam Kjerp.

Läs också: "Ett katastrofalt vägval"

I deras ögon så finns det bara en förnuftig väg att gå, och det är att lämna musikskolan och instrumentundervisningen orörd.

– Jag tycker inte man ska ta bort det som redan finns, för man har redan skurit ner på musikskolan under ett antal år, säger Annie Grelsson Lindeberg med nickande bifall från de andra närvarande i Musikskolans elevförening.

Mer läsning

Annons