Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strävar efter att få bort delade turer

/

Stiven Wiklund (S) verkar få gehör för sin motion kring delade turer. Detta då ett arbete redan har inletts för att se över situationen för de anställda inom Ånge kommun.

Annons

"Vi har en målsättning att minska antalet delade turer på sikt och arbeta för sammanhållna arbetsdagar".

Det beskedet gav Ånge kommuns personalchef Lena Laaksonen vid kommunstyrelsens februarimöte, enligt det förda protokollet.

Vidare så går det där att läsa att det "för närvarande finns möjligheter att välja tätare helgtjänstgöring i stället för delade turer", men att detta enligt personalchefen inte har fallit alla i smaken.

Frågan om hur man kan undvika delade turer kommer dock att utredas vidare i samarbete med de berörda fackliga organisationerna, och från kommunstyrelsens sida så yrkar man bifall på Stiven Wiklunds motion om att ta bort delade turer.

– Jag har ingen uppfattning om hur många delade turer som Ånge kommun har, men det är bra att man tänker se över det för det är ett gissel. Inte bara i Ånge, utan i hela Sverige, säger motionären själv i en kommentar.

Vad det slutliga motionssvaret blir avgörs på måndag, då kommunfullmäktige som sista instans tar upp förslaget på sitt beslutsbord.

Mer läsning

Annons