Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar till Seko

det är inte något självändamål frö Ånge kommun att bedriva verksamhet i egen regi. Men vi har ett ansvar mot våra kommunmedborgare att ge bästa service för de skattekronor som betalas in. Det skriver Ånge arbetarkommun till Seko-facket om kritiken att kommunen ska sköta snöröjningen på egen hand i vinter.

Annons
I svarsbrevet till Seko förklarar arbetarekommunens ordförande Åke Nyhlén och kommunalrådet Sten-Ove Danielsson anledningen till beslutet.
Och bakgrunden är ett möte i augusti där budgetförutstättningar och strukturer i kommunen diskuterades.
Vid det mötet beslutades efter diskussioner att man skulle prova på att sköta snöröjningen i egen regi.
Bakgrunden till beslutet var att det under lång tid bara kommit in ett enda anbud vid upphandlingen av snöröjningen. Det har medfört att kostnaden inte har kunnat speglas mot andra anbud. Däremot kan vi se att kostnaden är bland de högre i riket i en jämförelse skriver Åke Nyhlén och Sten-Ove Danielsson i sitt svar.
Från och med vintern år 2006-2007 kommer tekniska nämnden att samordna sina åtaganden med fastighetsbolaget Åfa. Meningen är att dela upp centralorten i mindre områden för att möjliggöra för fler att lämna anbud skriver de två vidare.
De lovar också i svaret att man kommer att hålla noggrann kontroll om den befarade övertidstimmarna som Seko flaggar för.

Mer läsning

Annons