Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att "spåra" spårade skidspår

/
  • Elljusspåret i Ånge är ett av få skidspår i kommunen som fritidsenheten med säkerhet törs säga är framkomligt och åkbart.

Är du på jakt efter en förteckning över vilka skidspår som finns uppspårade inom kommunens gränser? Då får du förbereda dig på att själv agera detektiv på webben och via sociala media.

Annons

Någon komplett sammanställning har nämligen inte gå att få från kommunens fritidsenhet. Visserligen så har man hyfsad koll på hur nuläget är vid de elljusspår som man är med och finansierar, men i stort sett så slutar "spåren" där.

– De elljusspår som inte går att bruka kvällstid är de i Torpshammar och Alby, men annars så ska det finnas spår på de andra anläggningarna, upplyser fritidskonsulent Eje Fröberg.

Däremot så har han ingen bredare kännedom om vart längdskidåkare kan bege sig för en tur genom det vintervita landskapet.

"Har de spår där?" blir till exempel svaret när vi nämner ett av de övriga skidspår som finns omnämnda på Skidspår.se, en webbsida där ansvariga föreningar och åkare själva lägger upp information om framkomlighet och spårens skick.

Han har heller ingen direkt uppfattning om hur man skulle kunna förbättra spårservicen till skidlystna medborgare. Inte heller om det går att kopiera någonting från Sundsvall, där man har en väl utbyggd spår- och åkarservice på sin hemsida.

– Jag har aldrig fördjupat mig i hur de jobbar för det har aldrig varit aktuellt här, konstaterar han.

Rådet blir i stället att kontakta Ånge naturum och turistbyrå. Men när vi ringer dit så möts vi bara av en telefonsvararröst som hänvisar till mejl eller att återkomma i slutet av veckan.

Mer läsning

Annons