Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges yngsta företagare

/
  • Med Elkapslings färdiga produkter som inspiration trollade eleverna fram den ena säkerhetsskåpsskissen med smarta förvaringar och finurliga låsmekanismer efter den andra.
  • Anette Andersson, projektledare Ung Företagsamhet Västernorrland.
  • Efter att skissat färdigt gjorde Rasmus och Ronja en pappersmodell av sitt förslag.

Genom Ung Företagsamhet Västernorrlands nya satsning finns Sveriges yngsta företagare numera på Björkbackaskolan i Ånge.

Annons

Ett 40-tal fjärdeklasselever från Björkbackaskolan i Ånge besökte företaget Elkapsling i Alby under torsdagen. Studiebesöket var det första steget i Ung Företagsamhets (UF) nya satsning för grundskolan.

– Det här är första gången i Sverige som UF:s innovation camp vänder sig till så unga elever, men vi har som målsättning att presentera UF för de lägre åldrarna över hela landet, upplyste Anette Andersson, projektledare inom Ung företagsamhet Västernorrland.

Under dagen fick eleverna en ordentlig genomgång av Elkapslings verksamhet och produktion. Eleverna fick sedan i uppdrag av Elkapsling att gruppvis ta fram en skiss på ett säkerhetsskåp för förvaring i klassrum.

– Med den vinnande skissen som mall kommer Elkapsling sedan att producera ett riktigt säkerhetsskåp för omkring 10. 000 kronor som ska levereras till Björkbackaskolan, informerade Anette Andersson.

Och nog var det ett uppdrag som fick kreativiteten att flöda hos de små företagarna alltid.

– Det här är jättekul, men också lite svårt, berättade fjärdeklasseleven Ronja.

Mer läsning

Annons