Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tage Påhlsson togs tillbaka till partiet

Förra veckan tog centerpartiet Tage Påhlsson till nåder efter elva månaders uteslutning. — Det är bra att förnuftet segrade till slut. Det var ett förhastat beslut när partistyrelsen uteslöt mig, säger Tage Påhlsson.

Annons
Inför valet till EU-parlamentet förra året bildades föreningen EU-motståndarna. Listan samlade namn från höger till vänster bland alla partier utom moderaterna.
På listan fanns bland annat sex centerpartister.
Partistyrelsen ansåg att EU-motståndarna var ett parti och den 10 maj uteslöts alla sex.
Tage Påhlsson har varit riksdagsman och är oppositionsråd i Ånge. Han har känt ett starkt stöd från väljarna som inte gillat att han blev utesluten från centerpartiet.
Distriktsorganisationen, kommunorganisationen, lokalavdelningen och jag själv har skrivit till partistyrelsen. Det har varit en lång process som började i höstas, säger Tage Påhlsson.
Förra måndagen beslöt partistyrelsen att återta Tage Påhlsson som partimedlem.
De övriga som uteslöts har inte begärt att få komma tillbaka, säger Elisabeth Lindblad, sekreterare i partistyrelsen.
Partiet har varit i kontakt med Tage Påhlsson men han har ännu inte fått beskedet skriftligt.
Elisabeth Lindblad vill därför inte säga hur motiveringen kommer att lyda.
Gemensamt för EU-motståndarna var att de ville ha EU-kritiska kandidater på sina partiers listor, något som partierna vägrade att gå med på.
Tage Påhlsson blev en riktig röstmagnet på EU-motståndarnas lista. Han var den fjärde mest populära kandidaten på listan och i Ånge var stödet monumentalt. Tage Påhlsson fick 19,5 procent av Ångebornas röster och i vissa distrikt närmare 40 procent. Men i hela landet fick EU-motståndarna bara 0,62 procent av rösterna.
Hur går det med EU-motståndarna nu?
Föreningen finns inte. Den lades ner i princip den 14 juni 2004 och var en tillfällig markering mot att EU-motståndarna inte fick ställa upp som kandidater.
Du är inte orolig för att du blir utesluten igen på grund av domen i hovrätten?
Nej, det har inget med partipolitik att göra, säger Tage Påhlsson.

Mer läsning

Annons