Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka i Ånge 49 år efter Klubb K-spelning

/
  • Kalle Löfgren ser fram mot en riktig nostalgikväll på Ånges musikklubb Steamclub.

Steamclub laddar för en riktig nostalgitripp. På lördag står nämligen samma band på scenen som spelade på anrika Klubb K 1966.

Annons

Det sägs ju att brottslingar förr eller senare återvänder till brottsplatsen, och om vi stryker det kriminella i resonemanget så är det just vad Gävlebandet Sooner och later kommer att göra.

– Fast när jag frågade visste de inte själva om det var så, säger Kalle Löfgren som bokat bandet.

Själv fick han nys om dem på en fest då en bekant berättade att de hade börjat spela igen, och att det förmodligen var ett band som hade stått på Ånges musikscen nummer ett på 1960-talet, Klubb K.

– Men när jag började fråga runt så var det ingen i Ånge som heller kunde minnas om de varit här och spelat då, säger Kalle Löfgren.

Till slut kunde dock en kompis i vänkretsen sätta stopp för alla spekulationer och bevisa att teorin om en återkomst stämde till punkt och pricka, och dessutom nästan på samma datum som våren 1966.

– Det var i en kassabok som man hittade en anteckning om att de varit här och spelat, och datumet var den 24 april. Och nu kommer de alltså tillbaka och spelar på nästan samma dag igen, berättar Kalle Löfgren, och hoppas det ska bli ett kärt återseende för många musikälskande Ångebor som har ett minne av Klubb K:s aktiva dagar.

Mer läsning

Annons