Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar fick kalla fötter

/

Husvakten såg hur två män stod och lastade in grejer i bilen från carporten vid en villa och larmade polisen.
Flera patruller tog omgående upp jakten på tjuvarna – men förgäves.
Efter en tid ringde husvakten igen och berättade att tjuvarna var tillbaka vid villan igen.

Annons

Klockan var strax före 23 på onsdagskvällen när polisen fick in ett larm om en pågående stöld från en villa i Kölsillre, cirka fyra mil väster om Ånge. De boende i huset var inte hemma och husvakten hade upptäckt hur en främmande bil stannat vid fastigheten och hur två personer bar grejer från carporten till bilen.

– Han ser hur de lastar in grejer och tar registreringsnumret på bilen, säger Martin Södervall, Kc-befäl på länspolisen.

Polisen skickade genast ut flera patruller de styva 13 milen från Sundsvall samtidigt som ett vittne körde efter bilen med stöldgodset.

– Men han tappar bort dem efter ett tag, innan vi hinner komma fram. Det är ju en bit dit från Sundsvall, säger Martin Södervall.

Väl framme i Kölsillre tar polispatrullerna upp jakten efter tjuvarna på flera olika adresser – utan framgång. Vid midnatt ringer samma husvakt tillbaka igen och berättar att bilen är tillbaka igen, på samma uppfart och ser ut att lasta grejer en gång till.

– Helt plötsligt är de tillbaka på brottsplatsen igen, säger Martin Södervall.

Precis när de är på väg att lämna fastigheten för andra gången samma kväll lyckas polisen stoppa bilen och de två männen.

– Det visar sig då att de hade varit där och lämnat tillbaka stöldgodset.

Vad denna högst oväntade kovändning beror på är i nuläget oklart.

– Än så länge är det bara en gissning men vi hade tre polisbilar som cirkulerade i området och de insåg kanske att det är bäst att försöka lägga tillbaka grejerna innan vi hittar dem, säger Martin Södervall.

De två männen, båda hemmahörande i Ånge kommun, är nu gripna misstänkta för stöld och ska förhöras.

Mer läsning

Annons