Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torghandlare upprörs av parkeringsregel

/
  • Torghandlare Rolf Olofsson tycker att det känns otryggt att inte kunna parkera nära sitt marknadsstånd.

Tvåtimmarsregeln vid torgparkeringen i Ånge orsakar problem för torghandlare.

Annons

Rolf Olofsson från Ödeshög har ett stort sortiment på omkring 500 artiklar och är beroende av att kunna fylla på sitt marknadsstånd.

I går jobbade han på torget i Ånge och hade ställt bilen på en parkeringsplats nära ståndet, men hänvisades till en plats vid kommunhuset, cirka 500 meter bort.

– Jag behöver ha tillgång till varor som förvaras i bilen. Vem ska hålla koll på mina grejer om jag jobbar ensam och bilen står en bit härifrån?, undrar Rolf Olofsson.

Rolf Olofsson jobbar vanligtvis i Motala, Åtvidaberg och Kisa och menar att han inte haft några problem med att ställa bilen bakom ståndet på dessa orter.

Enligt kommunens föreskrifter för torghandel får man inte stå parkerad på torget. På torgparkeringen är tiden begränsad till två timmar mellan åtta på morgonen och sex på kvällen.

– För oss är det ett dilemma. Det finns olika intressen kring parkeringarna vid torget och vi försöker hålla så många platser som möjligt tillgängliga, säger Pernilla Cederlöf, gatu- och renhållningsansvarig på Ånge kommun.

Enligt Pernilla Cederlöf är det uppkomna problemet inte vanligt.

– I dag har vi ingen färdig lösning, men självklart ska vi kunna lösa det. Torghandeln brukar vara uppskattad.

Mer läsning

Annons